0492-792742

Over Stichting Meedoen Helmond

image

In januari 2019 is Stichting Meedoen opgericht en het bestuur bestaat uit sociaal betrokken vrijwilligers met een breed netwerk. Het doel van de stichting is meer gemeenschapskracht, sterke sociale netwerken en mogelijkheden creƫren voor senioren om mee te doen aan de maatschappij.

 

De stichting heeft een faciliterende rol:

 • Het regelt vergoedingen voor senioren. Denk hierbij aan een lidmaatschap van een vereniging of de aanschaf van een tablet, etc.
 • Steunt vernieuwende initiatieven die senioren weer kansen geven.
 • Talenten en ondernemerschap inzetten.
 • In natura aanbieden van gratis diensten, producten en verwennerijen. Voorbeelden hiervan zijn theater, restaurants en kapper, etc.

 

Als stichting willen we zoveel mogelijk slagkracht hebben. Daarom hanteren we de volgende uitgangspunten:

 • Voor senioren 55+
 • Hulp die niet binnen reguliere structuren kan worden opgepakt
 • Wederkerigheid (halen, brengen, delen): mensen kunnen ook vrijwilliger worden of zelf iets aanbieden op basis van hun talenten
 • Stichtingsbestuur met brede expertise en breed netwerk die belangeloos kan werken
 • Onafhankelijk, bureaucratievrij, op basis van vertrouwen
 • Geen inkomenstoetsen
 • Mandaat ligt onder andere bij wijkwerkers die achter de voordeur komen, bijvoorbeeld wijkverpleegkundigen, maatschappelijk werkers en cliĆ«ntondersteuners

 

Hoe pakken we dit aan?

We geloven in een beweging van onderaf en de kracht van wijknetwerken. Die activeren en versterken we door samen met partners tot oplossingen te komen die werken. De regie ligt hierbij in de wijk. Hier wordt samengewerkt op basis van vertrouwen met zo min mogelijk regels.

In de aanpak hebben we aandacht voor senioren die moeilijk bereikt worden, zij die door een smalle beurs niet kunnen meedoen. Hierbij sluiten we aan bij bestaande projecten en voorzieningen. We verbinden en versterken wat er al is, daarbij benutten we het ondernemerschap in de wijk.

 

Het Stichtingsbestuur bestaat uit de volgende leden:

Jan van Ginkel, voorzitter
voorzitter@meedoenhelmond.nl

Ali Ustun, penningmeester
penningmeester@meedoenhelmond.nl

Hennie de Gooijer, secretaris
secretaris@meedoenhelmond.nl

Ton Schepens, bestuurslid
Giel de Kimpe, bestuurslid

 

Contact

Wilt u meer weten over wat de stichting doet of wilt u in wat voor vorm dan ook een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op.
Info@meedoenhelmond.nl
0492-792742

Inwoners aan het woord: "Als medewerker bij een woningstichting spreek ik veel mensen met geldproblemen die steeds verder in de problemen komen en daardoor niet kunnen meedoen. Schrijnende situaties. Ik zou de mensen graag willen helpen."
Inwoners aan het woord: "Door de hoge ziektekosten vanwege de handicap van mijn man blijft er geen geld over voor leuke dingen"
Inwoners aan het woord: "Binnenkort ga ik op excursie met de ouderenbond, eigenlijk kan ik dat niet betalen maar dan eet ik die week gewoon iets minder."