0492-792742

Over Stichting Meedoen Helmond

image

In januari 2019 is Stichting Meedoen opgericht en het bestuur bestaat uit sociaal betrokken vrijwilligers met een breed netwerk. Het doel van de stichting is meer gemeenschapskracht, sterke sociale netwerken en mogelijkheden creƫren voor senioren om mee te doen aan de maatschappij.

 

De stichting heeft een faciliterende rol:

  • Het regelt vergoedingen voor senioren. Denk hierbij aan een lidmaatschap van een vereniging of een dagje uit, bingo, etc.
  • Steunt vernieuwende initiatieven die senioren weer kansen geven.

 

Als stichting willen we zoveel mogelijk slagkracht hebben. Daarom hanteren we de volgende uitgangspunten:

  • Voor senioren 55+
  • Hulp die niet binnen reguliere structuren kan worden opgepakt

 

Hoe pakken we dit aan?

In de aanpak hebben we aandacht voor senioren die moeilijk bereikt worden, zij die door een smalle beurs niet kunnen meedoen. Hierbij sluiten we aan bij bestaande projecten en voorzieningen. We verbinden en versterken wat er al is.

 

Het Stichtingsbestuur bestaat uit de volgende leden:

Jan van Ginkel, voorzitter
voorzitter@meedoenhelmond.nl

Ali Ustun, penningmeester
penningmeester@meedoenhelmond.nl

Hennie de Gooijer, secretaris
secretaris@meedoenhelmond.nl

Ton Schepens, bestuurslid

Huub Vleeshouwers, bestuurslid activiteitencommissie

 

Contact

Wilt u meer weten over wat de stichting doet of wilt u in wat voor vorm dan ook een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op.
Info@meedoenhelmond.nl
0492-792742

Inwoners aan het woord: "Binnenkort ga ik op excursie met de ouderenbond, eigenlijk kan ik dat niet betalen maar dan eet ik die week gewoon iets minder."
Inwoners aan het woord: "Door de hoge ziektekosten vanwege de handicap van mijn man blijft er geen geld over voor leuke dingen."
Inwoners aan het woord: "Als medewerker bij een woningstichting spreek ik veel mensen met geldproblemen die steeds verder in de problemen komen en daardoor niet kunnen meedoen. Schrijnende situaties. Ik zou de mensen graag willen helpen."